Помагайте.имам156 2.4jtd при по-рязко натоварване на мотора угасва,особенно при изпреварване което си е доста голям проблем.При диагностиката ми показа грешка в синхронизацията м/у колянов и разпределителен вал.Олекнах с 250лв за датчик на разпр. вал и подобрение няма.Иначе е пълно със специалисти АМАН ОТ ТЯХ
Известие
Collapse
No announcement yet.
Гасне мотора при по-голямо натоварване
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от NovachevМай това се дължеше на проблем с датчика за нялягането на помпата за високо налягане а ако не е от него мисля че е от самата помпа.Alfa Romeo 156 2.4 JTD '99
Comment
-
Първоначално публикувано от jimmyfloydточно така помпата е проблема и се намира до резервоара.обикновено се разваля от боклучете в нафтата...като я свалиш ще се очудиш многоТи говориш за помпа НИСКО НАЛЯГАНЕ
. Причината да гасне при рязко натоварване може да е във всяка една от двете помпи, но за съжаление, статистиката сочи, че в повечето случаи се оказва помпа високо налягане, която за още по-голямо съжаление е доста по-скъпата. Иначе може да е също от самата рейка и нейния датчик.
Доколкото съм чувал, при плавно преминаване през приблизителния диапазон 2800 - 3200об, т.е. не се мачка педала в него, колата не гасне колкото и да се настъпва след това. Това може да е донякъде в помощ на тези, които имат този проблем, за да избягват критични ситуации на пътя поне докато си го решат._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthyПомпа ВИСОКО НАЛЯГАНЕEx: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
Alfa Romeo 146 ti
Comment
-
Първоначално публикувано от Пламен76защо диагностиката не открива проблем в помпата
Най-често е 'прекалено високо налягане на горивото' или нещо от сорта. нека колегите, които са го имали/имат проблема, да кажат!_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от Пламен76защо диагностиката не открива проблем в помпата
Comment
-
ALFA 156 1.9JTD '98
ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007
Comment
-
Re: Гасне мотора при по-голямо натоварване
Първоначално публикувано от Пламен76Помагайте.имам156 2.4jtd при по-рязко натоварване на мотора угасва,особенно при изпреварване което си е доста голям проблем.При диагностиката ми показа грешка в синхронизацията м/у колянов и разпределителен вал.Олекнах с 250лв за датчик на разпр. вал и подобрение няма.Иначе е пълно със специалисти АМАН ОТ ТЯХ
Колега, има ли някакво развитие по твоя проблем.
Давай да го решаваме заедно, че и при мен симптомите са същите.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
Comment